Ordbok for digital markedsføring fra A til Å


For mange kan det virke som om vi beveger oss gjennom et intrikat lappeteppe av tekniske uttrykk og akronymer. Uansett om du er nybegynner som søker en forståelse av de grunnleggende begrepene eller en erfaren markedsfører som ønsker en oppfriskning, er denne guiden utformet for å belyse det rike vokabularet som omgir digital markedsføring.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å

A

A/B-testing: A/B-test er en metode innen markedsføring der to versjoner av en nettside, annonse eller annet element testes mot hverandre for å evaluere hvilken som gir bedre resultater.

Annonse: En betalt melding som er ment å bli vist for et publikum for å fremme eller selge et produkt, en tjeneste eller skape oppmerksomhet rundt et merke.

Annonseplattform: En tjeneste eller et system som gir mulighet for å opprette, administrere og analysere annonser på forskjellige plattformer, for eksempel Google Ads eller Facebook Ads.

Annonsevisninger: Antallet ganger en annonse blir vist for brukere, uavhengig av om de klikker på den eller ikke.

Analyse: Prosessen med å undersøke data for å trekke ut meningsfulle innsikter og støtte beslutningstaking.

AOV (Gjennomsnittlig ordreverdi): Er en nøkkelindikator som måler gjennomsnittlig pengebeløp en kunde bruker ved hvert kjøp. Den beregnes ved å dele den totale inntekten med antall ordre.

B

B2B (Business-to-Business): B2B refererer til forretningsaktiviteter som involverer handel eller samarbeid mellom to bedrifter. Dette kan omfatte salg av produkter, tjenester eller informasjon mellom bedriftene.

B2C (Business-to-Consumer): B2C refererer til forretningsaktiviteter som involverer direkte handel eller interaksjon mellom en bedrift og forbrukeren. Dette er ofte knyttet til salg av produkter eller tjenester direkte til enkeltpersoner.

Budsjett: Den totale mengden penger som er satt av for markedsføring eller reklamekampanjer i en bestemt periode.

Budgivning: Prosessen med å delta i en auksjon for å bestemme hvor mye du er villig til å betale for visninger eller klikk på annonsene dine.

Branding: Bygging av et sterkt og positivt image rundt et merke for å skape gjenkjennelse og lojalitet blant forbrukere.

Bounce Rate: Avvisningsrate - Prosentandelen besøkende som forlater nettsiden umiddelbart uten å utføre noen handling.

C

Call to Action (CTA): Handlingsoppfordring - En spesifikk oppfordring til å utføre en ønsket handling, for eksempel å klikke på en lenke, fylle ut et skjema eller foreta et kjøp.

CLV: Customer Lifetime Value: CLV er en markedsføringsmetri som representerer den totale forventede inntekten en bedrift kan forvente å generere fra en gjennomsnittlig kunde i løpet av deres levetid som kunde hos bedriften. Beregningen tar hensyn til gjentatte kjøp, kundelojalitet og gjennomsnittlig levetid som kunde.

Content Marketing: Innholdsmarkedsføring - En strategi som fokuserer på å skape og distribuere relevant, verdifullt og engasjerende innhold for å tiltrekke og beholde en definert målgruppe.

CPC: Kostnad per Klikk - Mengden penger en annonsør betaler hver gang noen klikker på annonsen deres.

CPM: Kostnad per Tusen Visninger - En annonseringskostnadsmodell der annonsører betaler for hver tusen visninger av annonsen, uavhengig av hvorvidt det er klikk eller ikke.

CRM: Kundeoppfølgingsystem (Customer Relationship Management) - En programvare som hjelper bedrifter med å administrere og analysere interaksjoner med nåværende og potensielle kunder.

CTR: Klikkfrekvens (Click-Through Rate) - Forholdet mellom antallet klikk på en annonse og antallet visninger den har fått, uttrykt som en prosentandel.

D

Digital Markedsføring: Bruk av digitale kanaler, som internett og sosiale medier, for å promotere et produkt eller en tjeneste.

Displayannonsering: Annonsering som vises på nettsteder i form av bilder, bannerannonser eller multimediaelementer.

Dobbel Opt-In: En bekreftelsesprosess der en person må gi sitt eksplisitte samtykke to ganger for å motta markedsføringskommunikasjon, vanligvis via e-post.

Dynamisk Annonsering: Annonser som tilpasses individuelle brukere basert på deres tidligere interaksjoner eller nettatferd.

E

E-postmarkedsføring: En markedsføringsmetode som involverer å sende målrettede meldinger eller kampanjer direkte til en persons e-postadresse.

Engasjementsrate: Måler graden av interaksjon og deltakelse fra målgruppen, ofte målt ved liker, kommentarer og delinger på sosiale medier.

E-handel: Elektronisk handel - Kjøp og salg av varer eller tjenester over internett.

F

Frekvens: Antallet ganger en annonse blir vist til den samme personen innenfor en gitt tidsperiode.

Funnels: Salgstrakt - En steg-for-steg prosess som guider potensielle kunder gjennom kjøpsreisen, fra bevissthet til konvertering.

Facebook Ads: Annonsering på Facebook-plattformen som gir annonsører muligheten til å målrette annonser basert på demografiske data, interesser og online atferd.

Følger: Handlingen å abonnere på oppdateringer fra en person eller merkevare på sosiale medier, for eksempel å følge en Twitter-konto eller Instagram-profil.

Fokusgruppe: En gruppe personer som gir tilbakemeldinger, meninger og innsikter om et produkt, tjeneste eller kampanje.

G

Google Ads: Googles annonseringsplattform som lar annonsører opprette annonser som vises på Google-søkeresultater og andre plattformer.

Google Analytics: Et webanalyseverktøy fra Google som gir innsikt i besøkendes atferd på en nettside, inkludert trafikkilder, brukeradferd og konverteringer.

Google Merchant Center: En plattform som lar nettbutikker laste opp produktinformasjon, slik at det kan vises i Google Shopping-resultater og andre Google-tjenester.

Google Search Console: En gratis tjeneste fra Google som gir innsikt i hvordan Google ser på nettstedet ditt, gir varsler om problemer og hjelper deg med å optimalisere synligheten i søkeresultatene.

Google Tag Manager: En gratis tjeneste fra Google som gjør det enklere for markedsførere å administrere og implementere sporingskoder (tags) på nettstedet sitt uten å måtte redigere selve nettstedets kildekode.

H

Hashtag: En merket nøkkelord eller frase foran et #-symbol som brukes i sosiale medier for å kategorisere innlegg og gjøre dem søkbare.

I

Influencer-markedsføring: En strategi som involverer samarbeid med personer som har innflytelse og følgerskare på sosiale medier for å markedsføre produkter eller tjenester.

Innholdsmarkedsføring: En strategi som fokuserer på å skape og distribuere relevant, verdifullt og engasjerende innhold for å tiltrekke og beholde en definert målgruppe.

Instagram Stories: En funksjon på Instagram som lar brukere dele bilder og videoer i en sekvens som varer i 24 timer, ofte brukt i markedsføring for å gi en mer uformell og øyeblikkelig tilnærming.

J

JavaScript (for sporing): Et programmeringsspråk som ofte brukes i digital markedsføring for å implementere sporingsskript og samle inn data om brukeratferd på nettsider.

Juice (Link Juice): Begrepet refererer til verdien eller styrken en lenke gir til en nettside når det gjelder søkemotoroptimalisering. Sterke, relevante lenker gir "juice" og kan bidra til å forbedre synligheten i søkeresultatene.

K

KPI: Key Performance Indicator (Nøkkelindikator for ytelse) - Målbare faktorer som brukes for å evaluere suksessen til en kampanje, strategi eller ytelse over tid.

Keyword Research: Prosessen med å identifisere og analysere nøkkelord og fraser som brukes av målgruppen i søkemotorer, viktig for SEO og PPC-strategier.

Konverteringsrate: Konverteringsraten måler prosentandelen av besøkende på en nettside eller i en kampanje som utfører en ønsket handling, for eksempel å fullføre et kjøp, fylle ut et skjema eller abonnere på en tjeneste. Formelen for konverteringsrate er antallet konverteringer delt på antallet besøkende, deretter multiplisert med 100 for å få prosentandelen.

Kundereise: Den totale opplevelsen en kunde har fra det øyeblikket de blir oppmerksom på et produkt eller en tjeneste, gjennom kjøpsprosessen og etter salget.

Kundesegmentering: Å dele målgruppen inn i mindre, definerte grupper basert på felles egenskaper eller adferd, for å bedre tilpasse markedsføringsstrategier.

Kontekstuell Annonsering: Annonsering som vises basert på innholdet på en nettside og er relevante for det aktuelle emnet eller temaet.

L

Landingsside: En spesifikk nettside designet for å motta besøkende som klikker på en annonse eller et annet markedsføringsmateriale, ofte optimalisert for å oppfordre til en ønsket handling.

Lead Generation: Prosessen med å tiltrekke og skaffe potensielle kunder (leads) for en bedrift, vanligvis gjennom innsamlingsmetoder som skjemaer, kampanjer eller annen responsbasert markedsføring.

Link Building: Strategien for å øke antallet og kvaliteten på lenker som peker til en nettside, en viktig faktor for søkemotoroptimalisering.

Long-tail Keywords: Nøkkelord som består av lengre fraser og er mer spesifikke, ofte brukt i søk for å finne mer nøyaktig informasjon eller produkter.

M

Målgruppe: En definert gruppe mennesker som er sannsynlige kunder for et produkt eller en tjeneste, vanligvis basert på demografiske, geografiske eller atferdsmessige karakteristikker.

Målsetting: Klar formulering av hva du ønsker å oppnå med en markedsføringskampanje eller strategi, ofte formulert som spesifikke, målbare, oppnåelige, relevante og tidsbestemte mål (SMART-kriteriene).

Meta Tags: Kodedeler på en nettside som gir informasjon om innholdet til søkemotorer. Inkluderer ofte meta title, meta description og meta keywords.

N

Nøkkelord (Keywords): Ord eller fraser som brukes i søkemotorer for å finne relevant informasjon, ofte viktig for SEO og digital markedsføring.

Nettverkseffekt: Fenomenet der verdien av et produkt eller en tjeneste øker proporsjonalt med antallet brukere eller deltakere.

Nisjemarkedsføring: Målrettet markedsføring mot en spesifikk, definert gruppe mennesker med spesielle interesser eller behov.

Native Advertising: Annonsering som er designet for å passe naturlig inn i det omkringliggende innholdet på en nettside, app eller plattform.

Navigasjonsanalyse: Studien av hvordan brukere samhandler med og beveger seg gjennom en nettside for å forbedre brukeropplevelsen og oppnå ønskede konverteringer.

O

Organisk Søk: Resultatene som vises naturlig i søkeresultatene på en søkemotor, basert på relevans for søket og ikke betalt annonsering.

P

Pay-Per-Click (PPC): En annonseringsmodell der annonsører betaler hver gang noen klikker på annonsen deres.

Performance marketing: Performance Marketing er en markedsføringsstrategi som fokuserer på målbare resultater og konkrete handlinger, ofte knyttet til spesifikke KPI-er. Det omfatter digitale kanaler som PPC, SEO, e-postmarkedsføring og andre taktikker designet for å direkte påvirke ytelsen og oppnå forhåndsdefinerte mål.

Persona: En fiktiv representasjon av din ideelle målgruppe, basert på markedsføringsdata og forskning, for å forstå og målrette markedsføringen bedre.

Podcast Markedsføring: Bruk av podcasting som en plattform for markedsføring, enten ved å være vert for en egen podcast eller ved å annonsere på eksisterende.

Programmatisk Annonsering: Bruk av automatiserte systemer og algoritmer for å kjøpe og plassere digitale annonser i sanntid.

Produktanmeldelser: Tilbakemeldinger og vurderinger fra kunder om produkter eller tjenester, ofte viktig for omdømmebygging og tillit.

Q

Quality Score (Kvalitetspoeng): En poengsum brukt i Google Ads som måler kvaliteten og relevansen av en annonse, søkeord og destinasjonsside. Høyere kvalitetspoeng kan redusere kostnadene og forbedre annonseposisjonen.

R

Remarketing: En markedsføringspraksis der annonser blir rettet mot personer som tidligere har besøkt et nettsted, med håp om å få dem tilbake for en konvertering.

Responsivt Design: Design av nettsider som tilpasser seg forskjellige enheter og skjermstørrelser for en optimal brukeropplevelse.

Return on Investment (ROI): Måling av avkastningen fra en investering, ofte brukt for å evaluere suksessen til markedsføringskampanjer.

Robots.txt: En tekstfil på et nettsted som gir instruksjoner til søkemotorroboter om hvilke sider eller områder av nettstedet de skal indeksere eller unngå.

S

Sosiale Medier Markedsføring: Bruken av sosiale medieplattformer som Facebook, Instagram, Twitter osv. for å markedsføre produkter eller tjenester.

Søkemotoroptimalisering (SEO): En samling teknikker og strategier designet for å forbedre synligheten og rangeringen av en nettside i organiske søkeresultater på søkemotorer som Google.

Segmentering: Å dele målgruppen i mindre, definerte grupper basert på felles egenskaper eller adferd, for å bedre tilpasse markedsføringsstrategier.

Søkeordsanalyse: Forskning for å identifisere og analysere nøkkelord som er relevante for en virksomhet, brukt for å optimalisere innhold for søkemotorer og annen markedsføring.

Storytelling: Bruken av fortellinger for å formidle en merkevare eller produktets historie på en engasjerende og minneverdig måte.

T

Targeting: Måten markedsførere velger spesifikke demografiske, geografiske eller atferdsmessige kriterier for å målrette annonser mot en bestemt målgruppe.

Trendanalyse: Studiet av trender over tid for å forutsi eller forstå endringer i markedet, forbrukeradferd eller bransjetrender.

Trafikkgenerering: Å tiltrekke seg besøkende til en nettside, vanligvis gjennom organisk søk, betalt annonsering, sosiale medier eller annen markedsføring.

U

UVP (Unique Value Proposition): En klar, tydelig uttalelse som beskriver de unike fordelene og verdiene som et produkt eller en tjeneste tilbyr i forhold til konkurrentene.

Utsjekkingsoptimalisering: Optimalisering av prosessen som brukere går gjennom under kjøpsprosessen på en nettside, spesielt på utsjekkingssiden, for å redusere frafall og forbedre konverteringsrater.

URL-struktur: Den måten URL-adressene til nettsider er strukturert på, som kan påvirke søkemotoroptimalisering og brukervennlighet.

V

Viral Markedsføring: En strategi der innholdet spres raskt og organisk gjennom deltakelse og deling blant brukere, ofte drevet av kreativitet og originalitet.

Video Markedsføring: Bruken av videoer for å markedsføre produkter, tjenester eller merkevarer på plattformer som YouTube, Instagram, Facebook osv.

Visningsannonsering: En annonseringsform der annonser vises på nettsider som en del av nettstedets innhold, vanligvis i form av bannere eller andre visuelle elementer.

Visuell Identitet: Grafiske elementer, farger, logoer og andre designkomponenter som bidrar til å skape et gjenkjennelig og konsistent utseende for en merkevare.

W

Webinar: En interaktiv presentasjon, workshop eller seminar som holdes over internett, ofte brukt for opplæring, markedsføring eller engasjement med målgruppen.

Widget: Et lite program eller verktøy som kan integreres i nettsider for å tilby spesifikke funksjoner eller innhold, ofte brukt for å forbedre brukeropplevelsen.

Word-of-Mouth Markedsføring: Muntlig anbefaling eller omtale av et produkt, en tjeneste eller en merkevare fra en person til en annen, ofte ansett som en kraftig form for markedsføring.

X

XML Sitemap: En fil på et nettsted som gir informasjon til søkemotorer om strukturen og organiseringen av innholdet, for å hjelpe søkemotorer med å indeksere nettstedet mer effektivt.

Y

YouTube-markedsføring: Bruken av YouTube-plattformen for å markedsføre produkter, tjenester eller merkevarer gjennom publisering av videoer og annonsering.

Ytelsesmarkedsføring: Se performance marketing.

Z

Zero-Click Søk: En situasjon der søkeresultatene gir all nødvendig informasjon til brukeren direkte i søkeresultatene, uten at brukeren trenger å klikke på noen lenker. Dette kan inkludere svar på spørsmål, produktinformasjon, og mer.

Å

Åpningsrate: Åpningsrate refererer til prosentandelen av mottakere som åpner og ser på en e-postmelding. Dette er en viktig metrikk innen e-postmarkedsføring som måler effektiviteten av e-postkampanjer.

Flere innlegg


Send oss en melding!

Navn
E-post
Melding
0 of 800