5 nettsider som gir deg søkeordene du trenger — helt gratis


Det lønner seg å holde nettsiden oppdatert med nytt innhold, men hva skal du skrive om? Her går vi gjennom ulike steder du kan finne nye søkeord som gir deg en SEO boost.

1. Google Keyword Planner

Google keyword planner

Kanskje det mest brukte verktøyet, og som er helt gratis, er Google Keyword Planner. Dette verktøyet hjelper deg med å finne relaterte søkeord, samt se hvor mange som søker på akkurat det ordet og en såkalt "søketrend".

Verktøyet er kanskje mest brukt for Google Ads, men kan fint brukes til å finne søkeord og søkefraser som du kan bygge ditt innhold rundt.

Minuset med Google Keyword Planner er at de ikke gir deg helt nøyaktige tall på søkevolum, men mer et estimat mellom for eksempel 10 og 100 søk i måneden.

2. Answer The Public

Answer the public søkeord

En av de beste måtene å skape organisk trafikk inn til nettsiden din på er ved å svare på de faktiske spørsmålene publikum har - altså det de søker på. Answer The Public gir deg nettopp disse spørsmålene som du kan skrive artikler og blogginnlegg om.

Her vil du ikke få sett hvor mange som søker på hvert spørsmål, men du kan alltids kopiere de over til Google Keyword Planner slik at du får et grovt estimat av søkevolum.

3. Ahrefs

ahrefs søkeord

Ahrefs er et kjent verktøy for SEO, og koster i utgangspunktet penger. Dog har de et gratis verktøy for å finne nye søkeord også - hurra! Det er så enkelt som å skrive inn et ord relatert til din bransje, velge land og trykke "Finn søkeord". Her kan du også velge mellom ulike søkemotorer som Google, Bing, YouTube og Amazon.

Ettersom dette er gratisversjonen av verktøyet deres vil du kun se 100 søkeord om gangen, men det er stort sett nok for å gi deg et par gode idéer.

4. Keyword Tool

Keyword tool

Keywordtool.io er et annet sted du kan få tak i søkeord andre søker på. Dette er også egentlig et betalt verktøy, men i motsetning til Ahref får du mange flere søkeord.

Hos Keyword Tool kan du også søke på andre flater enn bare Google. Blant annet kan du søke etter hashtags på Instagram, Pinterest og se hva folk søker etter på YouTube.

Det er dog noen begrensninger på gratisversjonen. En av dem er at du ikke får sett søkevolum, trend eller konkurranse.

5. ROIdsAD

ROIdsAD keyword research

ROIdsAD Keyword Research gir deg en god liste med relaterte søkeord til bransjen din. Skriv inn et tema, velg land og trykk "Test". Resultatlisten gir deg et innblikk i hvor mange som søker på hvert søkeord per måned og hvor mye det vil koste for hvert klikk om du skulle finne på å annonsere på et søkeord.

Hva bruker Heliks til å gjøre søkeordsanalyser?

Du lurer kanskje på hvilket verktøy vi bruker når vi gjør søkeordsanalyser for kunder. Heliks bruker en betalt versjon med verktøyet Semrush til å skaffe et godt innblikk i hva som blir søkt på innenfor ulike bransjer. Her får vi avdekket utrolig mye spennende som senere brukes for å etablere en ren SEO-strategi. En slik strategi er viktig for alle som ønsker en mer konstant strøm med trafikk til nettsiden på den organiske måten.

Flere innlegg


Trenger du hjelp med markedsføring?