Har du blitt lurt? Når svindlere tar betalt for oppføring i Google Min Bedrift


Om du eier et enkeltmannsforetak eller har startet et nytt aksjeselskap, så kan det hende du har fått en oppringing av noen som hevder de jobber i eller for Google og vil selge deg en oppføring i Google Min Bedrift. I noen tilfeller sier de kun at de skal få deg på første siden av Google. Dette sender de selvfølgelig en faktura på hvert år. Bedriften som gjør dette kan være helt legitimt, men måten de operer på er uærlig og løgnaktig.

Google Min Bedrift er et gratis verktøy som alle har mulighet til å bruke. Det koster deg absolutt ingenting, og du har muligheten til å løfte frem bedriften din i Google Kart og ved søk generelt. Da vil det dukke opp kontaktinformasjon, lokasjon og annen informasjon som du ønsker at potensielle kunder skal vite.

Hva er Google Min Bedrift?

Google min bedrift Heliks

En oppføring i Google Min Bedrift er, som nevnt, helt gratis, og du kan registrere deg her.

Når du har fylt inn all informasjon og bekreftet at du er eier for bedriften vil oppføringen dukke opp i kartet om du har en fysisk lokasjon. Der kan man klikke seg inn og få opp mer informasjon.

Denne informasjonen dukker også opp om noen skulle gjøre et vanlig søk på ditt bedriftsnavn eller en tjeneste du tilbyr som for eksempel "rørlegger Bergen".

Informasjonen som dukker opp er avhengig av hva du har fylt inn. Åpningstider, anmeldelser, telefonnummer, og nettside er noe av det som kan dukke opp for de som leter etter deg.

Hva gjør du om du har bitt på kroken?

Kontakt de som sender deg faktura og fortell at du ønsker å avslutte abonnementet. Gjerne få det skriftlig på e-post. Si deretter at du ønsker å ta over som eier av din egen Google Min Bedrift. 

Hvordan ta over som eier

  1. Finn din bedrifts oppføring i Google ved å søke på bedriftsnavnet.
  2. Trykk deretter "Eier du denne bedriften". 
  3. Følg veiviseren på hvordan du går frem. Husk; velg at din rolle skal være eier, ikke administrator

Den som sitter som nåværende eier vil da få en e-post der de må godkjenne eller avslå nytt eierskap. Når personen har godkjent deg som ny eier kan du fritt gå inn og endre oppføringen selv.

Dermed sparte vi deg for noen tusenlapper i året. Om du ønsker ekte markedsføring som gir deg bedre synlighet i søk så ta kontakt med oss!

Flere innlegg


Send oss en melding!

Navn
E-post
Melding
0 of 800